Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с отчитането на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с отчитането на бензин

Привет на всички и честита нова година ! От известно време имам проблем с отчитането на бензин.На таблото показва , че нямам грам бензин.А аз съм напълнил резервоара до горе.Почистих двете букси при кошницата на помпата ама ефект никакъв.Преди пак се бъзикаше с мен, но не показваше за максимум ден и после се оправяше...Един познат ми беше казал да дам една от буксите накъсо и трябвало да покаже пален резервоар на таблото , но аз незнам коя от тези букси трябва да дам .Благодаря предварително.

и при мен беше така от начало после се оправи а това с късото.....с такива приятели си като без приятели
    Alfa 155 1.9TD '97 EX
    Alfa 166 2.4 JTD EX
    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Ако не ти се занимава си смени помпата. Ако ти се занимава направи следното: вадиш кошницата от резервоара и внимателно издърпваш горната от долната й част. Има едно чопче, което не позволява свободното издърпване на двете части. Като я издърпаш почти докрай внимавай да не се счупи пластмасата или да не се скъса някое маркуче. Като я издърпаш и двете части се отделят една от друга ще видиш една голяма пружинка. Разпъни я малко с ръце и сглоби помпата и я натикай обратно в резервоара. Също внимавай, като махаш и слагаш маркуча на помпата, който допълнително се стяга с гайка 8 мм. ... Успех
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Благодаря ти за съвета! Като се постопли малко времето ще пробвам и ще напиша какво е станало....Но аз исках да разбера дали проблема е от електрониката или от нивомера , защото си мисля , че проблема е от електрониката.

Comment

Ми не знам ... При мен беше от тая скапана пружина. Общо взето не губиш нищо да пробваш. Пък дано е от там.
          sigpic
          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

залагам на пружината

Comment

Аз само искам да попитам дали може от някъде да влезе въздух и после да ми прави проблеми...

Comment

Аз имах такъв проблем но не е от въздуха а от нивомера(пружината).иначе за въздуха ако няма бензин има вуздух и обратно

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                  Аз имах такъв проблем но не е от въздуха а от нивомера(пружината).иначе за въздуха ако няма бензин има вуздух и обратно
                  Явно несъм се изразил правилно...по-точно дали може ,като вадя кошницата да влезе въздух в горивната система и после да имам проблеми

Comment

Мисля че не на моята даже отрязах маркучите защото не успях да махна скобите даже целия резервар свалях и не съм имал проблеми,само че мпята е боксер за тс незнам но мисля че няма да имаш проблеми

Comment

Колеги днес се опитах да сваля кошницата,но немога да я развъртя....откачих буксите и маркучите ,но като трябваше да я развъртя се опитах но неможах ...страх ме да я напъвам яко да не вземе да се счупи...ако може да ми дадете съвети ще съм благодарен

Comment

Аз моята е развих с един агренажен ремък и един самоделен" f" образен ключ

Comment

Пробвай с отверка и чук става за секунди

Comment

Аз имах проблем с бенз. маркучи в кошницата и многократно отварях помпата .. 5- 6 пъти докато нацеля маркуч.
                            Вземаш един чук и едно желязо да не е с остър връх и почукваш да се лашне.
                            Колкото и да се мъчиш иначе не става .. така се и притяга, няма да имаш проблеми.
                            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Working...
                            X